گروه زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه بوعلی سینا در سال 1366 تأسیس شد و از مهر سال 1367 فعالیت­های آموزشی خود را با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی زبان و ادبیات فرانسه آغاز کرد. اعضای این گروه در ابتدا سه نفر بودند که دو نفر از آنان مدرک دکتری و یک نفر مدرک کارشناسی ارشد در رشته­های زبان شناسی و ادبیات فرانسه از کشور فرانسه داشتند. سپس گروه با جذب سه نیروی جدید در سالهای 1369 و 1370 دایره فعالیت­های خود را گسترش داد. در سال 1384، گروه وارد برحۀ جدیدی از کار خود شد و به مدت شش سال به طور جدی به تربیت دانشجویان پرداخت و در سال 1391 نیز دامنه فعالیت­های آموزشی خود را با راهاندازی مقطع کارشناسی ارشد مترجمی زبان فرانسه گسترش داد. شایان ذکر است که بسیاری از فارغ­التحصیلان گروه فرانسه دانشگاه بوعلی سینا چه در گذشته و چه امروز جزء بهترین متخصصان زبان و ادبیات فرانسه در سطح کشور هستند.

در عین حال گروه، به رغم اهمیتی که همواره برای آموزش قائل بوده است، در سال­های اخیر بخش مهمی از فعالیت­های خود را به امور پژوهشی اختصاص داده و کوشیده است با رویکردی متفاوت در این حوزه وارد شود که در این رابطه می­توان به فعالیت­هایی در حوزه ترجمۀ کتاب­های جدید، نقد کتاب­های آموزشی حوزۀ زبان فرانسه، و تلاش در جهت ایجاد دگرگونی در علوم انسانی و تقویت روحیه نظریه پردازی اشاره کرد.